Yeni kat maliki, apartman görevlisinin kıdem tazminatının tamamından sorumludur ve ödemek zorundadır. Yeni ev sahibi kendisinden önceki ev sahibine ise geçmiş yıllar için rücu etme hakkı vardır.
Apartmanların kütüğünde, mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bölümlerinde,kesinlikle hastane, klinik, dispanser, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamaz.
Ayrıca kat maliklerinin kendi aralarında yapacağı anlaşmalar ve sözleşmeler ilgili kanuna göre geçersizdir.
Ancak apartmanlarda dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmayan muayenehaneler açılabilir.
Binanın yönetim planında dükkan önlerinin kullanımı ile ilgili bir madde yok ise, kat mülkiyeti kanunu 4. maddesinde bahsedildiği gibi, kapıcı, kaloriferci daireleri, ortak garajlar , sığınaklar , asansörler , su depoları , sosyal tesisler , merdivenler , dış cepheler , çatılar, binanın bahçeleri gibi yerler ortak alan içerisinde bulunmaktadır.
Bu nedenle her hangi bir bağımsız bölüm sahibi, bu ortak alanlarda kendi menfaati için kullanamaz. Kat maliklerinin alacağı bir karar ile dükkan önündeki yerler kullanımına izin verilebilir.
Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 19. maddesine göre, binalarda balkonları kapatmak İçin kat maliklerinin 4/5 inin onayı alınması gereklidir.
Balkonu odaya katmak içinse, oy birliği şartı aranmaktadır.